O Komšijama

Dabetić Ivan 23. oktobra 2016. Kratke priče Nema komentara na O Komšijama

– Objasniću Vam ukratko. Komšija Blagoje živi preko puta mene 25 godina. Nije tu oduvek živeo. Kupio je kuću sa velikim dvorištem. Često im u goste dolaze familija i prijatelji. Nekad ručaju u dvorištu nekad u kući, ili na terasi. Blagoje ima petoro dece. Tri dečaka i dve devojčice. Deca još uvek idu u osnovnu školu i, kako sam čuo njihovu sreću, odlični su đaci. Svako jutro Blagoje odlazi na posao u 7.15h. Taj nikad ne kasni. Njegova žena odlazi na posao malo kasnije. Decu čuva njegova majka, ili njena majka, koje se inače lepo slažu. I Blagoje ima lep odnos sa njima. Nije prošao nijedan dan a da Blagoje nije doneo buket cveća, bombonjeru ili neki drugi poklon za svoju ženu. To radi namerno. Nisam ih nijednom čuo da su se posvađali. Imaju nekog rasnog crno-belog psa u dvorištu sa kojim se deca stalno igraju. Prošli mesec im je kupio dva papagaja koja govore i pet kornjači. Pravi zološki vrt. Blagoje i njegova žena su kao deca, često se ljube, grle i smeju. Iz pouzdanih izvora znam da su preko trideset godina u srećnom braku. Sve to s namerom radi. Vikednom oboje odlaze u provod sa svojim prijateljima. Nekad i pojedinačno, svako sa svojim društvom. Nedeljom Blagoje igra fudbal, dok njegova žena vozi bicikl sa svojom decom. Dečake su prošle godine upisali u školu sporta, a devojčice u školu plesa. Ne znam kako to može da radi, ali on sluša njegovu decu i njihove želje. Njegov mali Vuk, najstariji sin, prošle nedelje je poželeo da ide na pecanje. Pecanje je najdosadniji sport. Zapravo to nije ni sport niti tu dete može bilo šta da nauči.
I nisu se nijednom posvađali, mogu da se zakunem. Ne znam kako im to uspeva.

– Gospodine, iskreno ne vidim tu problem i razlog Vaše tužbe?! – postavio je retoričko pitanje Sudija Okružnog suda u Beogradu.

– Kako ne vidite?! Pa, to danas nije normalno. Blagoje nije normalan. Sve to s namerom radi. Još samo da provalim zbog čega.

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');