I nisam ja za tebe, damo

Dabetić Ivan 24. decembra 2015. Prećutano Nema komentara na I nisam ja za tebe, damo

Nisam romantičan na način na koji ti misliš da jesam. Ne volim sve što misliš da volim. Niti odlazim tamo gde se tvoje cipele na štiklu čuju.

Nego, nisam romantičan na taj način. Zapravo i mrzim romantiku, koju ti poznaješ, iako te moje reči uveravaju u suprotno. Moraću da te razočaram, ali radije bih se u oktobru u ponoć smrzavao sa tobom na nekoj klupi dok jedemo sendviče. To je za tebe glupo, je l’ da? Znam, ti nisi takva. Ti si dama.

Znaš, Damo, nisam romantičan na taj način koji ti očekuješ od mene. Pre bih sedeo na krovu zgrade u bilo koje doba dana ili noći. Vremenske neprilike bivaju ignorisane. Grickali bismo semenke. Ili, štaznam, pili bismo pivo iz dvolitre. Da, damo, tebi to ne predstavlja luksuz. Ti ne voliš krovove zgrada. Osim ako nisu restorani.

Ne želim da te razočaram, ali nisam romantičan na tvoj način. Ne volim da kupujem niti da poklanjam ruže, karanfile, lale, niti bilo koje drugo cveće koje će brzo uvenuti. Poklonio bih ti kaktus, na primer, al’ to ako te baš volim. Poklonio bih ti i džemper, ili jastuk. Mogla bi obući džemper i spavati na jastuku i, da mirišeš na mene. Ali ti voliš markirano i šareno. Ti ne želiš to.

Nisam romantičan da te vozim kolima po brdima gde svetlost grada obasjava restoran u kojem sedimo i dosađujemo se među gomilom dosadnih ljudi koji su došli iz jednog razloga – da gledaju u svetlost grada umesto da se dive svetlošću tvojih očiju. Zapravo, ja nemam kola. Na brdo bih išao danju, biciklom. Ne znam šta lepo vidiš u toj blještavoj svetlosti? Odveo bih te u jedan od tramvaja, znam, oni su ti mnogo prljavi, damo, ali, tramvaji su lepi. Seli bismo u jedan, kupili piva i vozili bismo se po celom gradu.

Nisam romantičan na način koji ti želiš. Ne volim kafiće. Niti centar grada, iako je prelep. Radije bih koračao sa tobom, damo u štiklama i, upoznavao bih ulice, nepoznata naselja i skrivene klupe u parkovima. Znam, damo, mrak je, nećeš ti tamo.

Zapravo sve mi to spontano dolazi. Nisam romantičan na način na koji ti misliš da jesam. Iako moje reči govore suprotno.

I nisam ja za tebe, damo.

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');