Zauzeta ljubav

Dabetić Ivan 6. novembra 2016. Prećutano Nema komentara na Zauzeta ljubav

Upoznali smo se na Internetu, ili na nekoj privatnoj žurki. Ne sećam se, mada to nije ni bitno. Govorila mi je o pisanju, poeziji, beskrajnoj ljubavi. Svaku svoju reč je pretvarala u savršenstvo. Kaže da dugo ima dečka, ali da nije srećna i da ne može da odleti u slobodu. Pažljivo sam pratio, dok mi je pisala, kako se zaljubljuje u moje reči, kaže da je to oduvek što je želela u ljubavi. Pomenula je i neki sistem vrednosti ali joj to nisam verovao. Poslala mi je svoje reči. Stavila je ceo jedan svet u nekoliko pesama o ljubavi. Ta devojka ne zna ništa o realnosti, pomislih u sebi. Napisao sam joj da ljubav kakvu želim da imam u realnom životu sakrio sam u mojim tekstovima. Poverovala je, iako sam se i sam dvoumio da li sam joj zapravo rekao istinu ili sam je slagao.

Ni sledećeg jutra nije odustala. Štaviše, pozvala me je da se vidimo u nekom baru koji se nalazi na Vračaru. Ona bi pristala na sve. I ja sam pristao da se vidimo. Obukao sam kaput, uzeo sam ranac i istrčao sam napolje. Brzo sam došao do železničke, kupio sam kartu u jednom pravcu i seo u voz. Putovao sam preko livada, kroz tunele, sam u kupeu, nisam se treznio. Razmišljao sam o poslu i otkazu koji sam dao pre nekoliko dana. Umoran od poslova, rokova, zadataka, umoran od ambicioznih ciljeva i maštanja drugih kolega i poznanika. Želeo sam da preskočim narednih pet godina, u isto vreme sam želeo da budem sam sa flašom. Došao sam na more. Seo sam na pesak, zapalio cigaretu i otvorio flašu vina. Pio sam i pušio bez prestanka. I sledećeg dana sam gledao u beskrajno more i pio, sam. Ona me je juče čekala u Baru misleći da će konačno, sa svojih trideset godina, naći pravu ljubav koju će grliti i voleti svaki dan bez suza, ljubomore i prevare.

Poslala mi je poruku da je razočarana u ljubav i da je mislila da sam drugačiji.

Nije mi trebalo dugo da shvatim da sam i ja razočaran u ljubav. Pogotovo u Njenu ljubav i u sve druge ljubavi koje su slične kao Njena. Razočaran sam u sve te devojke koje bih voleo a koje su u nesrećne u vezi i koje trpe ljubomoru, prevaru i vešto kriju suze i, nakon nekoliko godina agonije u vezi, one bi da istinski vole.

I ja sam mislio da si Ti drugačija, odgovorih joj na poruku.

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');