Kada i zašto muškarci idu ispod svojih kriterijuma?

Udarna vest glasi da smo vi i ja najjadniji muškarci koji često putuju kroz klubove, kafiće, splavove, kafane. Ili ako ne posećujemo kafanske objekte kako bismo se napili i povalili nešto – i dalje smo jadni. Prvi smo u redu kada je bitka za osvajanje žena u pitanju i – prvi ginemo! I žene i muškarci imaju kriterijume koje su stvorili njihova mašta, fantazija, američka serija, romantičan film ili pak glavni krivac – Seks i grad. Ali muškarci često silaze dole – ne mislim u obilazak ženske vagine, već često silaze ili namerno padaju u ponor ispod svojih kriterijuma. Da, mi muškarci smo svinje! S razlogom smo dobili tu etiketu od žena zbog mnogo čega, pa i zbog naših kriterijuma. Žene retko padaju ispod svojih kriterijuma i to je jedan delić (vrlo bitan) koji ih čini damama. A i kada padaju, one muškarca ignorišu kao EU Srbiju, prave se lude, još ga prijave policiji za uznemiravanje i silovanje.  Ne treba se sa ženama kačiti niti ih proganjati (verujte mi).

Elem, svoj kriterijum u glavi sam izgradio kada sam imao devetnaest godina – lep osmeh i pametna. Ništa mi više nije bilo bitno. Malo ugojena, niska, visoka, ćorava, bela, crna, siromašna ili buržujka, kakva god da je, samo da oslepljuje mnoge svojim osmehom i da oduševljava svojom inteligencijm (pod inteligencijom takođe smatram: duhovitost, sarkastičnost, snalažljivost, socijalne veštine i još mnogo štošta).

Kada sam napunio dvadeset godina, počeo sam da pušim cigarete, da češće izlazim i pijem (tri dana u nedelji po kafanama, tri dana po gajbama, jedan dan odmaram). Te godine sam bio baš seksualno aktivan. Upoznavanja sa mnogim devojkama su se samo nizala iz dana u dan. Bio sam neiživljen i željan (jer sam izašao iz veze od skoro tri i po godine) devojaka, njihovih tela, poljubaca, seksa, bio sam željan provoda, flertovanja, emocije se nisu mešale, samo zadovoljstvo i želja koja mi se povećavala svaki dan sve više i više. Postao sam zavisnik! Verovatno su raskid i taj lanac na kojem sam bio vezan sa devojkom s kojom sam proveo toliko dugo vremena bili krivci moje žudnje.

Pre nekoliko godina sam i prvi put sišao tamo dole – ispod svog kriterijuma koji sam izgradio.

Leto gospodnje 2010. godine, jul mesec. Izašao sam sa ortacima u provod. Grad – Novi Sad, Ulica Laze Telečkog, koja je odisala budvanskom atmosferom. Velika gužva, letnje haljine, spremni momci, mnogo muzike i pabova – a svi gosti pod dejstvom alkohola. Uleteli smo u Lazino tele i za šankom naručili veliko točeno pivo i rakiju. Bacio sam pogled na nekoliko devojaka kako bih video koja je spremna za flertovanje i uočih jednu kovrdžavu, srednje visine, crnog tena (verovatno je bila na Zakintosu), u beloj košulji i crnom sakou. Deluje kao ozbiljna devojka koja ne želi da je iskoriste na jedno veče. Prilazim joj s pričom da liči na jednu moju drugaricu (izmišljam). Ona se smeje i kaže da joj to mnogi kažu. Njena drugarica dobacuje da ona ima jednu od tih faca kome svima liči na nekog ili su je negde videli. Fora mi je propala. Al’ ipak ih pozvah na afterparti kod ortaka na gajbu, gde ću ja svirati gitaru. Takođe, nisam dobio potvrdan odgovor jer su nešto isplanirale. Posle nekoliko piva i ispijenih rakija, par propalih osvajanja nežno-bezobraznih, drskih devojaka koje čak i ne žele ćaskati i upoznati se (ma koga ja to lažem, videle devojke da smo prilazili mnogima i da smo ispušili kao Srbija kada traži bespovratni kredit od Rusije), prešli smo u Kuba libre – mali klub u Laze Telečkog, u kome se đuska uz haus muziku. Kako smo ušli u njega, počeli smo đuskati. Ortak je prišao nekoj brineti dok sam ja gledao grupu devojaka na dnu kluba. Naručili smo šotove, potom nekoliko koktela B55, a onda se vratili na pivo i rakiju. Sad je alkohol počeo da nas hvata. Prilazim jednoj bledoj devojci koja je obučena kao da je u školskoj uniformi – karirana suknjica i bela košulja – koledž-devojka. Dno košulje je vezala u čvor kako bi joj se video pirsing na pupku (za koji njeni tata i mama ne znaju, to mi je kasnije rekla). Priče poput – Koje si godište, šta studiraš, kako se zoveš, odakle si? Lepa si, ličiš na moju bivšu (ovo tek NE!), izvini, pomešao sam te s nekom… Je l’ ti beše ideš sa mnom na faks? Odnekud si mi poznata, jesmo li se mi već upoznali? Izvini, je l’ ti igraš šah nedeljom u Dunavskom parku – i još mnogo sličnih su bedni kliše. Dakle, ne koristite taj start!

Još par devojaka sam kasnije gledao, flertovao pogledom, jednoj prišao, ali ništa, ili sam pijan ili ih ne kapiram, uglavnom – one mene ne razumeju. Veče je odmicalo i fajront je polako dolazio u mnoge kafane, pabove i klubove. Alkohol me je mnogo stegao i nije mi dozvoljavao da idem kući a da u provodu nešto ne smuvam. Na kraju sam završio sam u nekoj kafani koja je radila još nekih sat, sat i po vremena. Tu, u toj poslednjoj kafani gde su se slušali pop i rok, prvi put sam sišao ispod kriterijuma i smuvao neku debelu devojku s kojom ni u ludilu ne bih bio. Još je i krezava. I ne samo da smo se ljubili no je pao i seks. I oralni seks. I mogla je pasti i trojka s njenom, sličnom, drugaricom.

Sutradan sam se kajao. Ortaci su me  zezali nekoliko dana zbog te devojke. Ti bi svašta povalio?! – upita me jedan ortak. Ne bih, razmislih, ali ne znam što to uradih. Očajnički sam želeo seks te noći. Uistinski, bilo je još nekoliko puta da sam silazio dole kako bih imao seks po svaku cenu. Neke su me kasnije gnjavile, zvale, proganjale, tražile da se vidimo – što je najgore i video sam se sa dve njih opet i, opet! Ne unizujem ja te devojke, no one same o sebi ne vode računa (ne vode dovoljno računa o higijeni, izgledu, ponašanju) i, realno, nemam šta s takvima da tražim i samim tim su ispod mog kriterijuma.

Jesmo, stoka smo mi muškarci koji silazimo ispod svojih kriterijuma kako bismo ženske vagine posetili!

Tipičan muškarac će u provodu pokušati nešto da smuva. I da nekog seksualno iskoristi, ako mu se posreći. Dok je trezan, biraće, gledaće i prilaziće devojkama iznad svog kriterijuma i devojkama po svom kriterijumu. Kako se veče bliži kraju, a on ostaje bez seksualne partnerke, tada će, ako mu je provod odličan, po svaku cenu naći žensko kako bi upotpunio svoj noćni izlazak. Nije bitno da l’ ona ima zube, da l’ se pere, češlja, da l’ je glupa, bitno je da je obrijana u intimnoj zoni – u stvari ni to nije bitno. Samo da je vagina vlažna, i da želi oralni!

I što je najgore, ova pojava silaženje ispod svog kriterijuma se dešava mnogim muškarcima, bez obzira na to kako fizički izgledaju na skali od jedan do 10. Jer koliko god da je pijan – muškarcu daj šta daš samo da je žensko. Devojka koliko god da je pijana – i dalje joj radi razum i pažljivo će birati frajera koji joj odgovara. Mali procenat njih silazi ispod svog kriterijuma jer im je to i ispod časti. Ali mi ćemo zarad seksa upropastiti i sebe, i ljubav, i devojku, i porodicu, brak, zbog njega ćemo sve uništiti – i pokušaćemo sve to da uradimo u provodu zbog dobre ribe, a na kraju ćemo se napiti i čitavu svoju ljubavnu karijeru srozati zbog neuredne dlakave smrdljive … kako bismo sebi upotpunili provod i da bi nam bila lepa noć.

Ne znam koji savet da vam dam jer sam ranije i sam konzumirao seks sa kim god sam stigao. Više ne. Nisam ni sa mnogo njih ni spavao. Odavno sam izgradio jak karakter da želim isključivo da volim devojku koja ima lep osmeh i koja je pametna. Ništa mi drugo nije bitno kod nje. I ne bih tu moju devojku koju sam zamislio u glavi da zamenjujem s devojkama koje ne vode računa o sebi kako bi meni bilo fino. Ko šiša brojku sa koliko si riba spavao! To više niko ne gleda, niti ikoga zanima. Čak vam se niko neće ni diviti. Ah, da, setio sam se saveta – zamislite neki znak (kao saobraćajni) koji stoji na granici da siđete ispod svog kriterijuma na kome piše: Pazi, propast!

I da, nisam želeo da nekog uvredim tekstom niti da diskriminišem, omalovažavam, nisam mislio na neke tamo devojke, već, eto, jednostavno sam pisao o devojkama koje su dame i ove koje ne vode računa o sebi (jebiga, nisam ja kriv niti bilo ko, već vi same, i treba vam skrenuti pažnju na taj problem).

Muškarci, jadni smo i dalje, ali nam je lepo i boli nas briga.

(originalno objavljeno u Esquire magazinu)

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');