Početak je najbolji

Dabetić Ivan 16. januara 2015. Tačdaun Nema komentara na Početak je najbolji

Je l’ volite početak nečega? Bilo čega? Lep početak filma vam može reći da će film biti brutalno dobar. Početak odmora ili letnjeg raspusta koji je tek počeo i ne vidi mu se kraj.
Početak nove godine na faksu i one lude žurke kao iz ranog doba jebizma. Tu je i početak novog radnog vremena, novog posla koji volite, i taj početak, pretpostavljam, volite, jelda?!

I početak muvanja kao najlepši deo u ljubavi. Početak ljubavne veze, početak prvog seksa, početak novog života i početak zajedništva, porodice. Početak prijateljstva. Početak pesme, stiha, refrena, početak smeha, flertovanja, poljupca.

Počeci su lepi, zaista! Počeci ulivaju nadu u čoveku. Bar meni počeci predstavljaju nešto bitno.

I zbog svih lepih početaka, ne slažem se sa vama i strašno me nervira što mrzite ponedeljak. Ili kada kažete da mrzite jutro ili januar! A to su jako bitni počeci.

Zbog čega?!

Jutro je najbolji početak u godini, najlepši je deo dana. Sve što se tokom noći desi, jutro sve to opere, smiri vas, ohladi vas. Mnogi imaju privilegiju i sreću da dočekaju početak novog dana. Dakle, jutro, kao početak je glavni i taj početak nam najviše nade pruža.

Tu je i ponedeljak, drugi po veličini, početak. Od ponedeljka krećete na novi posao. Razgovaraćemo od ponedeljka. Bacate cigare od ponedeljka. Krećete u teretanu i sa zdravom ishranom od ponedeljka. Sve se dešava od ponedeljka, početka sedmice.

Nova godina je početak. Januar je početak. Početak meseca. I ima još mnogo drugih početaka koje vi ne primećujete.

Ne znam za tebe, ili tebe, ili vas, ali meni ti počeci ulivaju mnogo nade i, mnogo stvari mi zavisi od tih početaka. I počeci su najlepši. Smatram da ti počeci mnogo utiču i ukrašavaju život pojedinca.

I zato volim ponedeljak.

Počnimo ponovo, ispočetka.

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');