Kako je nastao Roki Balboa

Dabetić Ivan 5. februara 2016. Usput Nema komentara na Kako je nastao Roki Balboa

Ovo je kratka radnja kako je Silvester Stalone snimio sedam delova filma Roki Balboa:

Prvi deo – 1976 god.

Silvester: – Ej, brate, ispisao sam jedan mnogo dobar scenario za film!

Robert: – Objasni ga ukratko, žurim na sastanak u izdavačku kuću Junajted artist.

Silvester: – Dakle, jedan bivši slavni bokser, kojeg ću da glumim ja, bori se…

Robert: – Ti si pisao scenario i ti ćeš da imaš glavnu ulogu?!

Silvester: – Da, da… nego, slušaj. Dakle, bivši slavni bokser, ja, koji se zovem Roki Balboa u filmu koji se isto tako zove, borim se protiv nekog do jaja jakog boksera koji se zove Apolo Krid, ali gubim taj meč jer je kao jači od mene i tu je kraj filma. Publika u neverici jer glavni junak nije pobedio već je izgubio. A, kaži?!

Robert: – Zvuči sjajno! Kojoj izdavačkoj kući ćeš da ponudiš? Ko će da bude izvršni producent, ko će da radi režiju? Kad počinjemo?

Silvester: – Ufff… a da mi krenemo odmah sa snimanjem?! Šta me sad mučiš sa tim? Evo, nek bude Junajted artist, tu si i krenuo, je l’? I budi ti producent, a režiju može da radi Džon. Eto! Odoh da treniram, vidimo se!

Drugi deo – 1979 god.

Robert: :zvoni mu telefon 02:10 am: – Halo?

Silvester: – Long tajm no si, maj frend!

Robert: – Stalone, brate, je l’ vidiš koliko je sati? Da l’ si normalan? Kaži?

Silvester: – Ispisao sam drugi deo Rokija Balboe! POKIDAĆEMO!

Robert: – Ma, narod neće gledati drugi deo! Prvi je bio dovoljan i uzeli smo dobre pare. Ajde laku noć…

Silvester: – Za ovaj ćemo tek da uzmemo! Ja ću biti i reditelj i scenarista! Izdavačka kuća ostaje ista! Ti si producent jer si vrhunski! Brat moj.

Robert: :već smoren: – Zvuči sjajno. Ko je u glavnoj ulozi? O čemu se radi?

Silvester: – JA SAM U GLAVNOJ ULOZI! I ja ovog puta pobeđujem Krida i osvajam titulu šampiona sveta. Ne mogu, brate, da dozvolim da me publika pamti kako sam izgubio meč u filmu. Ego mi ne da. A i malo sam se ugruvao za ove tri godine, znaš kakvi tricepsi! A i publika će da bude presrećna jer je u drugom delu glavni junak pobedio! A, kaži?

Robert: – Ti si lud! :nervozno prekida vezu:

Treći deo – 1982 godina

Silvester: – Što se ne javljaš na telefon zovem te već pet dana!

Robert: – Zato što sam bio u izdavačkoj kući MGM i znam da si ispisao treći deo Rokija Balboe, rekli su mi i, ne želim da me zoveš, niti da me uznemiravaš više! Doviđenja

Silvester: – Ali ovaj deo je drugačiji…

Robert: – Po čemu je „taj deo“ drugačiji? Nije više boks? Sad ideš u vojsku, regrutovali te crnci iz Afrike? Dobio si ćerku, sina, napadaju vanzemaljci SAD a ti ih sve biješ golim rukama?

Silvester: – Pa, razmišljao sam o tome ali, pazi: Ovaj treći je mešavina prvog i drugog dela. Dakle, ja se borim protiv nekog Klabera, gubim prvi meč, publika ne veruje – OPET, onda moj trener Miki ciganin umire, publika NE VERUJE jer je dobar čovek bio, potom se ja iznerviram, publika misli da ću izgubiti meč, međutim ja POBEDIM i to u svom rodnom gradu! Publika, naravno, ne veruje! Haos od filma, kaži, a?

Robert: – Aham… i opet si ti u režiji, scenarista i glavni glumac? Samo si promenio izdavačku kuću

Silvester: – Ma, ponudili više keša. Da, da, jesam, publika je već navikla. Ti si producent. Uskoro počinjemo da snimamo. Čujemo se ovih dana.

Četvrti deo – 1985 godina

Silvester: :piše pismo Robertu:

„Dragi Roberte, prošlo je tri godine od prethodnog dela Rokija Balboe. Dakle, ove godine snimamo četvrti deo. Ne znam zašto mi se ne javljaš na telefon? Zovem te nedeljama. Dakle, u četvrtom delu sam i dalje ja glavni bokser baja. I Apolo je tu. E sad, ubacio sam malu foricu da isprovociramo ove Ruse pičkice, narod to voli! Pazi sad: Apolo se bori protiv Rusa koji ga je izazvao ali on umire a ja sam to kao fazon mogao da sprečim. Publika ne veruje da je Apolo umro! Ja se bijem protiv Rusa u sred Rusije! Publika naša ne veruje, njina se nervira. Ja pobedim Rusa, publika ne veruje – cela Amerika srećna! Sve ostaje isto: Scenario, režiju i glavnu ulogu potpisujem ja, ti producent, MGM je tu. Lep pozdrav, bajo. Čujemo se

Peti deo – 1990 godina

Robert: – Stalone, jesi li živ?

Silvester: – Jesam, što?

Robert: – Vidim prošlo je više od tri godine a ti me nisi zvao za peti deo filma. Hoćemo da radimo neku pucačinu, ili neke forice da provučemo kroz romantiku neku, a? Kao ti bivši špijun pa se zaljubiš u neku plavušu, ćerku mafijaša, a?

Silvester: – Je l’ se ti drogiraš? Poslao sam ti poštom scenario petog dela Rokija Balboe!

Robert: *bože, zašto me ne ubiješ?; zašto sam ovoliki baksuz?* – Aham… poslao si? Peti deo? Stvarno? Nije mi ništa stiglo u kancelariju.
:gleda u scenario na stolu i baca ga u kantu, poliva viskijem iz pljoske i baca šibicu u kantu: – A-a, ne, nije mi ništa stiglo. A i počinjem neki drugi film uskoro da radim, a nije boks. Ajde čuj…

Silvester: – Nema veze. Poslao sam ti scenario i na kućnu adresu. Pročitaj! Oduševićeš se! Ukratko: Džon je opet reditelj, ne mogu da se zamaram sa tim više. Junajted je ponudio bolje uslove od MGM-a. Ja glavni baja, ti producent. Dakle, mene boli glava u filmu, doktor kaže nema više boksa, publika NE VERUJE jer šta ću sad, međutim ja išamaram nekog napaljenog klinca mesara na ulici i to golim rukama i fazon pobedim, publika ne veruje jer je očekivala meč u ringu. I ovo je poslednji deo.

Robert:

Silvester: – Halo, halo? Brate?!

Šesti deo – 2006 godina

Silvester: – Roberte, samo JOŠ OVAJ DEO, KUNEMTISE! Prethodni je bio veliko sranje. Ajde molim te samo ovaj deo i prelazimo na pucačinu ili se vraćamo na porniće! Obećavam ti! Prošlo je više od petnaest godina, publika neće verovati ako izbacimo šesti deo! Dakle, kao ja sam legenda, došli neki novi klinci jer 21. vek, ja fazon stargo kova ali i dalje bacam forice, imam kul sina kojeg vaspitavam da ne bude pičkica. Mediji kao i uvek što zaseru, odrade kompjuterski meč mene i nekog napaljenog klinca, ja se naravno iznerviram, zainatim, dođe do meča, publika očekuje da ću da pobedim, ali ne, klinac bije, ja se dobro držim, onda publika NE VERUJE jer ja mator ovaj klinac u punoj snazi, i tu se meč kao završava nerešeno, publika ne veruje!

Robert: – Ok. Poz

Sedmi deo – 2015 godina

Rajan Kugler: :piše pismo:

„Poštovani Stalone, veliki sam fan filma Rokija Balboe! Znate, neki vole Star Wars, ja volim boks i vas he-he-he… bacam neke rimice forice. Elem, napisao sam scenario za sedmi deo Rokija Balboe. Naime, vi ste kao u penziji, publika se obradovala jer vas dugo nije videla, neki novi klinci u ringu i na ulicama. I, pogodite šta! Kod vas dolazi na treninge sin od pokojnog Apola. Znači haos! Naravno, vi ćete i ovog puta imati glavnu ulogu. Molim vas javite mi se. Pošto Robert nije hteo da bude producent, unajmio sam neke Ukrajince koji su takođe fanovi Rkoja Balboa. Ukrajinci su u međuvremenu posetili Roberta na kućnu adresu i za divno čudo Robert je odjednom promenio svoj stav i prihvatio je ulogu producenta. Moj prijatelj Ričard je takođe producent i, kako kaže, Robert mu je rekao da mnogo voli ovaj film.

(Tri dana nakon što je stiglo pismo a Stalone ga odmah pročitao)

Silvester: – JE-DVA ČEKAM! Kad počinjemo? :vrišti od sreće:

PUBLIKA NE VERUJE!

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');