Muškarci ne igraju jer je glupo

Zatvorili su zagrljaje tokom igre. Instruktori argetinskog tanga te pokrete nazivaju intimnim. Dodirivali su se grudima, grebali su se po nogama i leđima. Stotinu i jedno oko posmatra njihov ples. Kada mu je prišla konobarica s pitanjem da li želi još jedno pivo, on je naručio vinjak, dupli vinjak.
Gledao je nju, scene plesa su mu još uvek bile u glavi. Njegovi ortaci su mirno sedeli za stolom, posmatrali su ljude u pabu, kako navodi izvor blizak istrazi. Ona je igrala sa drugaricama celu noć. Pile su neka damska pića, muškarcima šarena i slatka. Kada je popio dupli vinjak na eks, napravio je prvi korak ka Njoj. Svi u pabu su prestali da govore i da piju. Crnac u ćošku je počeo da svira bongose – ritam sve brži i brži koji govori desiće se nešto. Svi pogledi su bili uprti u Njega i Nju. Ona je se okrenula ka Njemu jer je takođe primetila da je u pabu nastala tišina i da sve oči gledaju u njih dvoje.

– Ćao, da li želiš da igraš sa mnom? – upitao ju je
– Molim?! – začuđeno će ona
– Da li želiš da plešemo, da igramo? – ponovio je pitanje

Usledio je smeh svih pristunih u pabu. Dobacivali su mu da je luzer; gubitnik; smotan; staromodan; govorili su da nema pojma i da se vrati kući jer nije za izlazak. Nakon smeha, prisutni u pabu su nastavili da piju, slušaju muziku i da govore.

– Jesi li ti idiot? Glup? – bombardovala ga je pitanjima
– Ne razumem…
– Je l’ tako uvek prilaziš devojakama? Zar ne možeš da budeš kao i svi normalni muškarci koji daju znake pogledom i šalju piće nama? Pogledaj tvoje ortake, je l’ vidiš šta rade oni?

:okreće glavu i gleda svoje ortake koji stoje kao kipovi, naginju pivo i posmatraju, retko prozbore reč:

– Ugledaj se na ortake. Eventualno ako si buržuj, priđeš, ponudiš piće meni i mojim drugaricama i onda se otimamo oko tebe. Ili nas pozoveš za tvoj sto. Ili nas odvedeš odavde, onda bismo ti možda i dale. Ali ne, ti imaš taj start kod devojaka te ti se zbog istog smeju svi. Ne mogu da verujem kakvih danas sve ima muškaraca.

U tom trenutku prilazi jedan muškarac devojkama, šankeru govori da donese svima piće, devojke nastavljaju da igraju, on naslanja ruku na šank, klima glavom i posmatra pristune oko njega.

On se vraća za svoj sto kod svojih ortaka.

– Ja ti lepo kažem da ne radiš tako već da radiš isto što i mi, tako su ti veće šanse kod devojaka – govori mu jedan od ortaka koji sedi i nastavlja da posmatra okolinu dok mu je jedna ruka zalepljena za čašu piva (ruka mu je bukvalno zalepljena za čašu piva, ne figurativno). Uglavnom su svim muškarcima ruke zalepljene za čašu.
– Ma, nema teorije – udara šakom od stol, ustaje sa istog, uzima od konobarice koja je u pokretu sa poslužavnika vinjak, brzim hodom prilazi drugoj devojci sa istim pitanjem, crnac iz istog ćoška udara u bongose drugačiji, ali opet brz ritam kako bi stvorio filmsku atmosferu. Nakon što ju je pitao za ples, svi u pabu su tužno klimali glavom u fazonu „Ooo, ne opet!“ devojka zgrožena jer nije očekivala takvo pitanje od takvog frajera. A i blamira je pred svima.

:prilaze mu dva nabildovana crnca, hvataju ga za ramena, mahinalno mu cepaju košulju i, izbacuju ga na zadnji izlaz paba koji se nalazi u mračnom sokaku:
Dva iznervirana nabildovana crnca ispraćaju ga oštrim pogledom i zatvaraju vrata.

Muškarci ne igraju jer je glupo.

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');