Poker zasnovan po istinitom događaju

Alek je imao sve: porodicu, dvoje dece, ljubav, novac, krov nad glavom. No, nekoliko meseci Alek je dugo krio jednu tajnu. Nakon nekog vremena Sofiji, njegovoj ženi, postao je sumnjičav. Ubrzo je Sofija saznala da se njen muž opija, kocka i da voli poken. Kako nije mogla da podnese da li će Alek staviti na kocku porodicu, odnosno brak, ona ga je jedne subotnje noći pratila do jedne kuće i, upala im je sobu. Dok se njen muž kockao, a ulog je bila upravo porodica, brak, u ruci je držao četiri dame.
Videvši njenog muža i primetivši četiri dame, Sofija je izašla u suzama iz kuće i napustila ga je. Alek je, naravno, izgubio, potom se iste večeri ubio. Četiri dame nisu bile iznenađene, mirno su ustale iz kreveta i pozvale policiju.

Igra poker, tada poznata kao „poken“ (prevara prim.pev.) zaživela je u Nemačkoj, u XVII veku, a kasnije i u Americi. Bazirana je na blefiranju.

No, Franc je godinu dana kasnije tvrdio da poker, današnji Teksas Holdem, nije nastao u Nemačkoj. On je vodio slučaj samoubistva i tvrdio je da Alek u ruci nije imao četiri dame, već neke druge, nebitne karte. Zvaničan policijski zapisnik je glasio da Alek zapravo nije imao ništa. Takođe u zapisniku stoji da niko od svedoka nije bio prisutan.

Dan kasnije Franc napušta policijsku dužnost. Pronašli su ga u svojoj kući, u Berlinu, obešenog. Na stolu se nalazila poruka:

„Ne dozvolite Prevari da bude kurva koja će da se kocka sa vašim životom i da vas prevati“.

Mnogi su njegovu poruku protumačili da ga je njegova žena, jedna od četiri dame, prevarila sa Alekom, te je stoga u policijskom izveštaju napisao da svedoka nije bilo, iako ih je bilo četiri, nije želeo biti osramoćen i povezan sa takvom prljavom igrom koja ne ume da pobeđuje.

Francova žena, Lidija, nastavila je da se bavi prostitucijom i kockom. Tri godine kasnije postala je jedna od najboljih igrača Pokena. Ubrzo je i ona, nakon svoje slave, propala i umrla od srčanog udara.

Devet godina kasnije, Henri, policijski inspektor, pokrenuo je ponovo slučaj Sofije, Aleka i Lidije. Optužnica je podignuta protiv Sofije koju nisu uspeli da nađu.

O autoru

Apsolutno ne radim ono što volim.

Ostavite odgovor

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
fbq('track', 'ViewContent');